Paslanmaz Etiket

Paslanmaz Etiket

Paslanmaz etiketler adından da anlaşılacağı gibi paslanmaz çelikten üretilirler. Krom etiket olarak da bilinir.

Paslanmaz etiket nedir?

Hammaddesi paslanmaz çelik olan bu etiket çeşidine paslanmaz etiket denir. İsmi Krom etiket olarak daha yaygın kullanılır.Parlak, mat ve satineli yüzey çeşitleri mevcuttur. Dayanıklılık derecesine göre çeşitleri vardır. Bunlardan kısaca bahsedelim.

  • AISI 201 kalite paslanmaz levha: Oldukça dayanıklıdır. Mıknatıs tutmaz. Manyetik alana sahip değildir. Dayanıklılık mukavemeti oldukça yüksektir. Dış ortam koşullarında kesinlikle paslanmaz ve deforme olmaz.Maliyet olarak diğer kalite levhalara göre daha uygundur.
  • AISI 304 kalite paslanmaz levha: Oldukça dayanıklıdır. Mıknatıs tutmaz. Manyetik alana sahip değildir. Dayanıklılık mukavemeti oldukça yüksektir. Dış ortam koşullarında kesinlikle paslanmaz ve deforme olmaz. Kalite olarak 201 kalite paslanmazdan daha kalitelidir. Dayanıklılığı daha sağlamdır. Maliyet olarak 201 kaliteye göre bir miktar daha pahalıdır.
  • AISI 316 kalite paslanmaz levha: Paslanmaz levhalar içinde en kaliteli ve en dayanıklı olanıdır.Mıknatıs tutmaz. Manyetik alana sahip değildir. Dış ortam koşullarında kesinlikle paslanmaz ve deforme olmaz.Maliyet olarak en pahalı olan çeşididir. Fiyatı yüksek olmasına rağmen sıklıkla tercih edilir. Çünkü uluslarası kalite standartlarının gereğini yerine getirebilecek özelliktedir.
  • AISI 435 kalite paslanmaz levha: Paslanmaz levhalar içinde en demire yakın olanıdır. Oldukça dayanıksızdır. Mıknatıs turar. Manyetik alana sahiptir. Ve dış ortam koşullarında belirli bir süre sonra paslanabilir.

Nasıl üretilir?

Bu etiketlere önce yukarıda bahsettiğimiz levha seçimi yapılarak imalata başlanır. Levha kalitesi belirlendikten sonra en uygun kalınlık seçilir. Çünkü metallerde maliyeti etkileyen bir diğer önemli faktör kalınlıktır. Çünkü metal kalınlığı direk ağırlığına sebebiyet verir. Biliyorsunuz metaller ağırlıklarına göre fıyatlandırılır.

Peki levhayı seçtik. Kalınlığa karar verdik. Şimdi sırada tasarım var. Önceden hazırlanmış tasarımlarınızı bize ulaştırarak imalatı başlatabilirsiniz. Tasarımınız yoksa istediğiniz şablonu belirterek tasarım çıkarmamıza yardımcı olabilirsiniz. Tasarım da hazır üretim için kontroller yapıldıktan sonra üretim başlayabilir. Tasarımda varsa önce ebatlama yapılır. Daha sonra baskılama işlemi ile üretim tamamlanır.

Şimdi bu üretim aşamalarını tek tek ayrıntılı inceleyelim.
  • Ebatlama ve kesim: Levhalar, istenilen etiket köşeli ise düz kesim yapılmak üzere giyotin kesim yapılarak ebatlanır. Bu sayede kesim bitmiş baskılamaya hazır hale gelmiş olur. Fakat istenen etikette özel kesim şekli varsa bu sefer levha lazer kesim makinelerinde kesilir. Böylece istenen şekil elde edilmiş olur.
  • Baskılama: Paslanmaz etiketlerde dört çeşit baskılama tekniği vardır. Bunlar, serigrafi baskı,uv dijital baskı, asit indirme ve lazer kazımadır. Bunlardan aşağıda kısaca bahsedelim.
    • Serigrafi baskı: Kesimi yapılmış levha üzerine serigrafi tekniği ile baskılama yapma şeklidir. Baskı dayanıklılığı orta seviyededir. Genellikle paslanmaz etiketlerde bu teknik tercih edilmez. Serigrafi Baskı hakkında daha geniş bilgi almak isterseniz “Serigrafi Baskı” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
    • Uv dijital baskı: Kesimi yapılmış levha üzerine uv dijital makineler ile baskılama yapma şeklidir. Baskı dayanıklılığı orta seviyededir. Genellikle paslanmaz etiketlerde bu teknik de tercih edilmez. Serigrafi baskıdan farkı sınırsız grafik baskı yapmaya olanak tanır.
    • Asit indirme: Kesimi yapılmış levha üzerine asit indirme yöntemi ile baskılama yapma şeklidir. Bu yöntem oldukça dayanıklıdır. Metal asit yardımı ile kazınır. Böylece istenen grafik metale işlenmiş olur. Asit indirme hakkında merak ettikleriniz için “Asit İndirme Metal Etiket” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
    • Lazer kazıma: Bu yöntemde asit indirme ile benzer bir yöntemdir. Kazıma işlemi direkt bilgisayardan fiber lazer yazıcıya gönderilerek işlem tamamlanır. Bu yöntem için de daha geniş bilgi için “Lazer Gravür (Kazıma) Etiket” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Paslanmaz etiket nerelerde kullanılır?

Ağır makine sanayinden otomotive kadar bir çok sektörde kullanılımı oldukça yaygındır. Genellikle barkodlama, kimlikleme ve bilgilendirme etiketleri olarak kullanılır. Kalıcı ve sağlam yapısı ile uzun yıllar amacına uygun faydayı sağlar.

Buraya kadar Paslanmaz etiket nedir, nasıl üretilir ve nerelerde kullanılır sorularına yanıt verdik. Peki maliyet?

Paslanmaz etiket maliyeti nedir?

Bu etiketler maliyet açısından orta seviyededir. Aslına bakacak olursak dayanıklılığı, verimi göz önüne alındığında maliyet açısında çokta zorlayacak bir sonuç ortaya çıkmaz. Tabiki bir de gümrük gibi uluslararası standartları yerine getirme açısından bakıldığında bir zorunluluk söz konusudur. Bütün bunlar göz önüne alındığında maliyet olarak sayladığı faydanın yanında çok birşeyden sözetmiş olmayız. Ama yinede yanlış ve bilgisiz sipariş vermek sizi zarara uğratabilir. Ve ürettirdiğiniz etiket bir işe yaramayabilir. Bu sebeple sayfadaki bilgileri dikkatli okuyarak en doğru kararı vermeniz gerekir.

Karar vermekte zorlanıyorsanız bizi arayarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Bizi ziyaret edebilirsiniz. Birlikte ihtiyacınıza en doğru etiketi tespit edip imalatını yapabiliriz.

Sipariş

Biz “AYKA SERİGRAFİ” olarak siz değerli müşterilerimize faaliyet alanlarımız doğrultusunda. En doğru, en güvenilir ve en kaliteli etiketleri üretmek için çok çalışıyoruz. Biz kaliteli işçilik, söz verilen zamanda teslim ve %100 müşteri memnuniyetini kendimize ilke edindik. Çalıştığımız firmalar ve memnuniyetlerine referanslarımızdan ve yorumlarımızdan ulaşabilirsiniz.

Son olarak siparişlerinizi size verilen sipariş numarası ile firmamızdan takip edebilirsiniz. Üretimimiz sipariş aşamasından teslimat aşamasına kadar bilgilendirme yapacaktır.

Paslanmaz Etiketler Hakkında Detaylı Bilgi ve Sipariş İçin;

Hemen İletişime Geçin!

Paslanmaz Etiketler Hakkında Detaylı Bilgi ve Sipariş İçin;

Canlı Destek Alın!